Rólunk

Cégünk fő célja a minőségi termékek előállítása a mindenkori, állatjóléti elvek betartása mellett. Ez a szemlélet jellemezte a munkánkat az elmúlt több mint 25 évben és jellemzi még ma is.

Vállalkozásunk jelenlegi formájában 1998-ban alakult, de a tojótyúkok tartását már 1988-ban megkezdtük családi vállalkozásként. Igaz, akkor még csak kereset kiegészítésként foglalkoztunk a tojások értékesítésével. Az első istállót a családi házunk kertjében építettük meg Kerekegyházán, összesen 2000 db tyúkkal.

4 évvel később úgy éreztük, hogy kinőttük az otthoni istállót és megvásároltunk egy önálló telepet Kecskemét-Miklóstelepen. Ezen a helyen már kétszer annyi madár, összesen 4.000 db baromfi termelte a tojást vevőinknek. Vállalatunk jelenlegi, fülöpházi telephelyét 1996-ban kezdtük el építeni, mikor újra aktuálissá vált a madárszám növelése. Akkor további 6.000 db tyúk számára építettünk istállót és ekkortól kezdve vált főállású tevékenységgé a baromfitartás.

Az igazán nagy fejlődést a vállalat életében a kétezres évek hozták. Ez a folyamat 2002-ben kezdődött a már működő istálló bővítésével és az állományszám növelésével. Az idő előrehaladtával és egyre nagyobb tapasztalattal rendelkezve úgy döntöttünk, hogy a magasabb és állandó minőség előállításának érdekében egy saját takarmánykeverő-üzemet építünk. Így már garantálni tudjuk azt, hogy csak minőségi alapanyagokból előállított és biztos helyről származó takarmányt egyenek az állatok.

ortoko-logo-kicsiTermészetesen törekedtünk arra is, hogy a minőség mellett a vevők igényét is minél kényelmesebben tudjuk kiszolgálni, így 2008-ban saját csomagoló üzemet hoztunk létre, lehetővé téve azt, hogy a saját dobozainkban és csomagolásunkban tudjuk biztosítani a vásárlók számára az árut, a nekik megfelelő módon válogatva és csomagolva.

2010-ben egy Uniós támogatásnak köszönhetően egy új istálló megépítésével az állományunk számát a háromszorosára tudtuk növelni. Így értük el a jelenlegi, közel 30.000 darabos állományt. Madaraink az egyik legmodernebb, minden európai uniós állatjóléti és állatvédelmi szabványoknak megfelelő technológiában végzik a termelést, mi pedig egy új, korszerű válogató és csomagoló gép segítségével készítjük elő ügyfeleink számára a termékeket. Az elmúlt évek technológiai fejlesztése során továbbra sem szorult háttérbe a minőségi alapanyagokból, a minőségi termék előállítása. Jelenleg ügyvezetőnk a tojások értékesítésével foglalkozik, míg egyetemi szakmai végzettséggel rendelkező telepvezetőnk biztosítja azt, hogy a termékek a legjobb körülmények között kerüljenek előállításra.

2015-ben telepünk szomszédjában szoros együttműködésnek köszönhetően megépült egy olyan nevelőtelep, amely szintén szigorú szakmai felügyelet mellett gondoskodik arról, hogy az általunk tartott tyúkok már napos koruktól a legideálisabb körülmények között készüljenek fel a termelési időszakra.
Ennek köszönhetően képesekké váltunk arra, hogy a madarak kelésétől kezdve, addig míg az általuk előállított tojás a boltok polcaira nem kerül, gondoskodni tudjunk arról, hogy vevőink elégedetten fogyasszák az általunk előállított élelmiszert.